2012 m. liepos 11 d.

Igno Staškevičiaus "Maratono Laukas"

Prisipažinsiu, šitos knygos labai norėjau. Labai. Gavau ją dovanų praėjus pusmečiui nuo išleidimo ir perskaičiau per porą vakarų (nes pirmąjį vakarą mane nugalėjo miegas). Knygų apie bėgimą kaip apie sportą lietuvių kalba išleista nedaug (=nėra). Ignas Staškevičius, žmogus nubėgęs jau daugiau nei 50 maratonų (ir ne tik įprastinę 42,2 km distanciją, bet ir ultramaratonus), žino apie ką rašo. Skaityti smagu, pateikta svarbiausia informacija, kurią turi žinoti kiekvienas galvojantis apie pasiruošimą maratonui. Neįtikėtina skaityti Igno maratonų aprašymus, nors ir norėtųsi daugiau detalių. Na, galbūt kitoje knygoje.
Iki Maratono Lauko buvau skaičiusi begalę užsieniečių maratonų istorijų, keletą lietuvių, tarp jų ir paties Igno bloge. Pasiruošimas maratonui, treniruotės, ilgos ir trumpos distancijos, planuojamo maratono tempo palaikymas treniruočių metu, angliavandenių pasikrovimas prieš varžybas, treniruočių distancijų trumpinimas likus kelioms savaitėms iki didžiųjų 42ų, legendinė "siena" ir kaip su ja susidoroti... Kažkokia keista atgaiva apie visa tai skaityti ir žinoti, kad nors maratonas ir yra kažkas neįveikiamo ir nepasiekiamo paprastam mirtingajam, labai pasistengus, kiekvienas iš mūsų galėtume pabandyti. Galbūt ir ne Bostono kvalifikaciniam laikui, galbūt ir ne aukso medaliui, gal ir paskutiniai savo grupėje, bet svarbiausia, kad bėgti mes galim. Ir bėgsim :)

2 komentarai:

  1. oh šitą neskaičiau, bet man rodos ištraukas esu skaičius..arba bent Igno blogą..ir vis juokiuos prisiminus jo straipsnį, kaip nugalėt, paveikt varžovus, o bėgant iš paskos ir vejantis varžovą dainuoti 'sutraiškysim į gabalus tuos kolorado vabalus' :D :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Haha, jooooo, man ir patiko jo ta mintis :D Na, aš savo konkurentams taip nedaryčiau, bet smagu būtų pamatyt Igną taip darant :D beje, tikrai smagi knyga, parašyta su šiokia tokia ironija ir lengvai susiskaitė. Jei turėsi progą, būtinai perversk :)

      Panaikinti