2018 m. birželio 23 d.

Fit Food trijų dienų sulčių programa

Sunku patikėti, kad jau daugiau nei dvejus metus gyvenu Vilniuje ir dirbu darbą, kurį mintyse vis dar vadinu savo "nauju darbu", nors po dviejų metų tikriausiai jau reiktų tai nustoti daryti. Ir nors atrodo, kad jį pradėjau visai neseniai, tačiau kaskart žvilgtelėjusi į paskutinius blogo įrašus, suprantu, kad prabėgo gerokas laiko gabalas nuo tada, kai turėjau laiko, o ir noro tiesiog rašymui, o ne darbinių dokumentų ir tekstų kūrybai. Dienos prasideda ir baigiasi darbu, naktys ir savaitgaliai dažnai irgi pavirsta galiukų užbaigtuvėmis, o atostogų metu draugus pykdau savo penktąja galūne - nešiojamuoju kompiuteriu. Taip nutinka, kai darbas įdomus, jo daug, o kolektyvas tikriausiai geriausias, koks tik gali būti. Bet, kai per gimtadienį jau net nebe iš vieno žmogaus sulauki sveikinimo su žodžiais: "žinok neprivalai būti tobula visur, neprivalai visko visada spėti. Nepamiršk laiko skirti ir sau bei gyventi dėl savęs", truputį stabteli ir apsidairai. Tikrai, taip negerai. Metas įdėti pastangų ir rasti tą magišką, tik pasakose egzistuojantį work-life balance, nes work-work balance kažkoks prastokas 😃

Darbe stengiamės atsinešti pietus iš namų pirmiausia dėl to, kad arba nesutariam, kur eiti pietauti, arba Vilniaus centre visos dienos pietus siūlančios vietos yra tiesiog siaubingai pabodusios ir kaskart nuviliančios. Juolab, kad ten dar einame ir vakarieniauti. Bet kai jau kelintą vakarą nebesugalvoji, ką norėtum suvalgyti, supranti, jog, matyt, reiktų pasidaryti pertrauką. Būtent taip man bemąstant kolegė užsiminė planuojanti užsisakyti FitFood sulčių programą. Apsvarsčiusios pasirinkome Jaunystės trijų dienų programą, kuri žadėjo kasdienai mums po ketverias sultis ir vienas salotas. Kaip suprantu, FitFood prieš kurį laiką atsinaujino ir prie sulčių įtraukė ir šiek tiek kramtomo maisto. Labai džiugu. Už trijų dienų programą su pristatymu sumokėjome po 38,08 EUR (tiksliau mokėjome 76,16 EUR kartu, nes sultis mums abiems kasdien turėjo pristatyti į tą pačią vietą, tad šiek tiek sutaupėme pristatymui), kadangi tuo metu FitFood kaip tik taikė nuolaidas visiems norintiems. Kad turėtume laiko priprasti prie minties tris dienas iš eilės maitintis tik sultimis, programos pradžią pažymėjome ateinantį pirmadienį.


Pirmadienį į darbą atėjome jau morališkai pasiruošusios sultims. Bet siuntinuko dar nebuvo. Kolegė paskambino į FitFood, kur buvo paaiškinta, kad kurjeris pristato sultis po 15 val., tad, jei norėjome pradėti nuo pirmadienio, reikėjo pristatymą užsakyti sekmadieniui. Ok, nežinojome, laukiam tuomet po pietų to pristatymo. Po pietų sultys irgi neatkeliavo. Antradienį kolegė vėl skambina į FitFood. Pažada, kad šiandien tai jau tikrai bus. Nėra. Vėl skambutis į FitFood. Sulaukiam atsakymo, kad, oi, nematėm jūsų apmokėjimo (padaryto prieš savaitę laiko), tai pristatysim trečiadienį po pietų. Šitoje vietoje kolegės kantrybė jau buvo bebaigianti išsekti, bet kai paaiškinom, kad šeštadienį tai tikrai neplanuojam gerti sulčių, FitFood pažadėjo pirmos dienos sulčių paketą pristatyti trečiadienį anksti ryte. Whew, šįkart atkeliavo mūsų pirmosios ketverios sultys ir salotos. 

Kiekvienas patiekalas (jei juos taip išdrįsim pavadinti) pažymėti numeriu, pagal kurį eilės tvarka sultis ir salotas reikia suvartoti, o FitFood puslapyje dar surašytas ir apytikris dienos laikas, kada patartina su kiekvienu iš jų susidoroti.
Kiekviena diena pradedama nuo mini sulčių šotuko (60 ml), pagardinto kokiu nors supermaistu (pvz, guaranos milteliais ar kviečių želmenimis), tuomet į trasą eina antru numeriu pažymėtos 400 ml sultys, tuomet salotos, apie 16 val. - ketvirtu numeriu pažymėtos sultys ir, galiausiai, vakarienei - paskutinis sulčių buteliukas.

Pirmosios dienos tiek sultys, tiek salotos man visai patiko. Sultys buvo tiesiog saldus, lengvas gėrimas (tiesa, paskutiniosios sultys turėjo šiek tiek imbiero suteikto aitrumo), o salotose džiovintų pomidorų ir alyvuogių sūrumas puikiai derėjo su gaiviais brokoliais. Suprantama, jei nemėgstate džiovintų pomidorų IR brokolių, kaip mano kolegė, tuomet gal kiek ir mažiau smagu.
Tiesa, vakarop alkis pradėjo reikšti savo pretenzijas, tad teko nusipirkti mini morkyčių pakutį ir bandyti skrandį papirkti juo. FitFood savo puslapyje rašo, kad jei labai norisi, galima suvalgyti iki 0,5 kg vaisių ir daržovių, kurios įeina į tos dienos sultis, tad nusprendžiau jų paklausyti.

Antrosios dienos sultys atkeliavo laiku ketvirtadienį. Ir jeigu atvirai, tai antrosios dienos sultys ir salotos skonio prasme buvo pačios prasčiausios. 
Mini šotukas buvo žolės skonio (na, kviečių želmenys jau tokie), pirmos uogų sultys atrodė tarsi spaustos iš šaldytų neprinokusių uogų (dabar paskaičiau jų puslapyje, kad uogos tikrai šaldytos... bet kodėl?), antrosios sultys buvo tiesiog obuolys ir šaldytas avokadas (atsiprašau, bet skonis kaip... tarsi jau kažkas tas sultis būtų kažkada suvalgęs ir... ) ir tik paskutinės sultys kažkiek pataisė situaciją. 

O didžiausias nesusipratimas buvo salotos - tiesiog smulkintas kopūstas su keliais gabaliukais avokado. Anot sudėties, ten dar kažkur turėjo būti obuolio, kuris galbūt būtų suteikęs kiek rūgšties, bet tikriausiai ir tas vargšas obuolys buvo šaldytas ir beskonis. Kaip žinia, ir avokadas neturi skonio, o kopūstą reikia nors kažkiek pamaigyti, kad jis būtų minkštesnis ir neatrodytų, jog valgai sushredintą kartoną. Bandžiau tas salotas suvalgyti per du kartus, bet galiausiai teko išmesti, nes kartono skonis manęs niekada per daug nežavėjo. Vietoj salotų pasiėmiau obuolį, kuriais darbas mus kasdien pavaišina. Tačiau kolegė sakė, kad jai salotos tikrai geresnės nei pirmosios dienos, tad čia, matyt, tiesiog mano asmeninė preferencija. 

Trečiąją dieną atsikėliau geros nuotaikos ir energingesnė (užsimenu dėl to, kad nepasiduotumėt, jei pirmos dvi dienos atrodys baisiai sunkios). Gal dėl to, kad buvo penktadienis, o gal dėl to, kad prieš tai dvi dienas nekimšau sunkaus maisto. Tądien kaip tyčia turėjau seminarą, kuriame buvo pilna visokių dailių užkandukų, bet aš pasitenkinau savo mini šotuku, sultimis ir kava. 

Beje, žinau, kad FitFood and savo produkcijos rašo, jog tinka veganams, bet, jei esate veganas, prieš užsisakant programą, siūlyčiau pirmiausia susisiekti su FitFood ir pasitikslinti, ar tikrai jie nededa kažko, ko jūs nevalgytumėte. Pvz., trečiosios dienos šotuke yra medaus, kurio, mano žiniomis, veganai nevartoja (ar bent jau didelė dalis veganų).

Jei reiktų išrinkti skaniausias salotas iš visų trijų dienų, tai būtų trečiosios dienos pupelių ir pomidoriukų salotos. Tikrai visai netikėtai pasirodė besančios puikios. 

Nežinau, tyčia ar netyčia, bet paskutiniosios trečiosios dienos sultys yra pirmosios iš pirmos dienos. Toks simbolinis grįžimas į pradžią. 

Apibendrinant visas tris dienas, galiu pasakyti, kad visiškai nesigailiu tokio mini eksperimento tris dienas gerti tik sultis, nors pirmas dvi dienas ir truputį norėjosi visus žudyti (ypač kolegas, kurie įnirtingai kvietė eiti pietauti ir vakarieniauti su jais bei gerti šampano laimėtos bylos proga), bet atsibudusi šeštadienį po trijų dienų programos tikrai jaučiausi energingesnė. Galbūt kitą kartą bandysiu padaryti tokią dieną tik vieną, o ne tris, bet pamėginti visada įdomu.

P. S. šitas įrašas visai nepretenduoja būti reklama ir nėra niekaip susijęs su FitFood (na, be to akivaizdaus dalyko, kad sultis tai vis tik pirkom iš jų). 

2 komentarai: