2012 m. vasario 13 d.

Stilius ir kiti

Visada optimistiškas Laimės Kūdikis nusprendė nominuoti mane The Stylish Blogger award apdovanojimui. Labai miela iš jos pusės, kadangi nesijaučiu nei stilinga, nei tikra blogger'ė. Na, bet kadangi Laimės Kūdikis parodė tokį pasitikėjimą, jos nuvilti nevalia.
Apie mano nepakartojamą stilingumą galite spręsti iš raudono plisuoto langeliais marginto sijono, priderinto prie vintage stiliaus švarkelio, kuris 1991 metais buvo seniai iš mados išėjęs ir dar nespėjęs grįžti (todėl, sakyčiau, galite mane drąsiai vadinti hipster'e) ir viską niekinančio žvilgsnio, kuris nustelbtų net ir pačio Petruškevičiaus sugebėjimus.

O dabar rimtai (arba bent pusiau), 7 dalykai, kurie artimiausių draugų jau seniai nebestebina:
1. Turiu lengviausiai įsimenamą gimimo datą - esu velnio vaikas.
2. Dėl tos pačios priežasties mano laimingas skaičius yra 6. Na, gerai, 666 (tie, kurie moka skaičiuoti, tuoj pat baikit!)
3. Pradinėje mokykloje aš ir mano geriausia draugė grojome fleitomis. Orkestre. Mano geriausia draugė tapo profesionalia smuikininke. Aš - nežinia kuo. Bet kuriuo atveju, orkestras abiems atmušė norą groti pučiamaisiais.
4. Jaučiu nepaaiškinamą (melas!) potraukį Nyderlandams. Pusmetį mokiausi olandų kalbos, klausausi olandiškos muzikos, skaitau olandiškus žurnalus, mano šampūnas gamintas Nyderlanduose, o kas antras gaminamas patiekalas yra iš olandų virtuvės. O dar praėjusį mėnesį išmokau olandišką eilėraštį. Dabar galvoju, kur man reiks jį panaudoti.
5. Turiu rusų, italų, ispanų, vokiečių ir lotynų kalbos pagrindus. Kartais šneku visų kalbų mišiniu: keikiuosi rusiškai arba itališkai, vokiškai dainuoju 99 Luftballons, naudoju lotynišką "Pacta sunt servanda", kai reikia pagąsdinti nieko nenutuokiančias pardavėjas ir ispaniškai atsakinėju Olandijoje dirbančiam italų padavėjui. Todėl, kad aš galiu. Ir todėl, kad kartais tobulai nesigauna.
6. Mėgstu keliauti, bet vietoj Empire State Building mieliau renkuosi teniso kortus Centriniame parke, pasivaikščiojimą po parduotuves keičiu turu po Estadio do Dragao ar Camp Nou, o šeštadienio rytą bandau rasti vietinį turgelį, kad galėčiau pasižiūrėti į žmones, ramiai besirenkančius vaisius ir daržoves, aptariančius paskutines naujienas ir atsakančius į mano gana nedrąsią šypseną.
7. Turiu pliušinių meškiukų kolekciją. Prasidėjo ji nuo vieno briedžiuko (ne meškiuko), kurį pažįstamas suomis atvežė dovanų man dar vaikui. Taip atsirado poreikis iš kiekvienos aplankomos šalies parsivežti pliušinį meškiuką su lankomos šalies užrašu, prie kolekcijos pradėjo prisidėti tėvai ir draugai. Nieko įspūdingo, gal 20 meškučių ir vienas bebras (taip, nes pasirodo Slovakijoje meškų nebūna. O bebrų būna). Kasmet ruošiuosi viską surinkti ir nuvežti sunkiau gyvenantiems vaikams, bet vis pagailiu. Negražu iš mano pusės, sutinku :)
Taisyklės liepia išrinkti penkis blogger'ius, kuriems skirčiau The Stylish Blogger award. Prisipažinsiu, lietuviškų tinklaraščių skaitau nedaug, todėl atsiprašau, jei pasirinkimai pasirodys tendencingi aka paremti mano twitter'io patirtimi.

Pirmiausia, Aivarui () už nesibaigiančius ironijos išteklius ir beribę meilę pingvinams.
Laurai () už tai, kad ji tikrąja to žodžio prasme yra stilingiausia blogger'ė, už įdomias kelionių nuotrupas ir nuotraukas.
Sigitai () už jos genialumą ir mus vienijančią meilę Sherlock'ui, už jos nuoširdžią nuostabą kaskart pamačius vis didėjantį tumblr blogo sekėjų skaičių.
Rūtai () už drąsą, už sugebėjimą pasijuokti iš savęs ir kandžius pastebėjimus (ir už tai, kad ji - vienas geriausių žmonių, kuriuos sutikau per paskutinius 12 metų).
Justinui () už išradingumą ir pasiaukojimą bendrai internetinės visuomenės gerovei. Taip pat už sarkazmą (o gal ironiją), kurios aš jam žaliai pavydžiu.

9 komentarai:

  1. Kokia tu miela, kad manęs neįtraukei :) Nors, tiesa kiti grasina mane įtraukti, tikiuosi apsiramins :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai, susimoviau :D Kitą kartą į kokią panašią akciją būtinai įtrauksiu :D

      Panaikinti
  2. O aš ir galvojau, kas tuos keistus suvenyrus perka... :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jaysus, genialumą? Ar iš balos trauktą? :D :D :D
    Dėkui, aišku, dabar susireikšminau labai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, nesiginčyk :D Kaip ten ta mūsų slaptoji Irene Adler draugija gyvuoja? :D

      Panaikinti
  4. Kokia tu panaši į mamą (kilo toks įtarimas).. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. iš tiesų, nuotraukose aš panaši į savo mamą jaunystėje. Čia tikriausiai geras ženklas :) nors charakteriu aš tikras tėtis :D

      Panaikinti
  5. ech, nežinojau, kad būtent 5 tinklataščius reikia paminėti :)

    AtsakytiPanaikinti