2014 m. gruodžio 14 d.

Kalėdų senelis slapukas ir prieškalėdinis pasiruošimas

Jau kasmetiniu tapęs Viktorijos iš Receptų medis organizuojamas apie maistą rašančių tinklaraštininkų apsikeitimas nedidelėmis dovanomis, t. y. kiekvieno tinklaraštininko tapimas Kalėdų seneliu slapuku kažkam kitam. Šiemet mano suruošta dovanėlė keliavo pas Raimondą iš tinklaraščio Sena tarka, o man teko laimė gauti Julijos iš Vilko šaukštai kruopščiai supakuotas gėrybes: rankų darbo beprotiškai skanius triufelius (jie ištirpo kaip tas sniegas, kurio dar nėra), žiema ir prieskoniais kvepiančios kalėdinės arbatos, puošnias popierines keksiukų formeles bei dailią atvirutę (kurios kraštai puošti smulkintų litų banknotų juostelėmis - puiki idėja prieš pat euro įvedimą). Ačiū, Julija, už siuntinuką, tikiuosi perskaitysi padėką čia, nes nerandu, kaip kitaip su tavimi susisiekti, o Facebook'as piktybiškai žinutes siunčia į slaptąjį Others katalogą, kurio niekas niekada netikrina. 
Kelios savaitės prieš Kalėdas prasideda ne tik adventas, bet ir kitoks pasiruošimas šiai šventei: septyniolikos skirtingų meduolių receptų išbandymas, dekoracijų ir kitokių papuošimų gamyba, dovanėlių pirkimas ir kt. Tad štai kaip pasiruošimas vyksta mano namuose.
Namų siluetai su Sint-Nicolaas ir Zwarte Piet ant stogo - gruodžio 5 d. olandų švenčiamai Sinterklaas šventei

11 komentarų:

  1. Wow kokie superiniai Jūsų darbai!!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Atsakymai
    1. Dėkui, Asta :) Galėsiu su Tim Allen seriale filmuotis :D

      Panaikinti
  3. Kokie nuostabūs karpiniai ir koks gražus burbulas!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkui :) po visų šitų pjaustymų savaitę nejaučiau dešinės rankos smiliaus :D

      Panaikinti
  4. Ilgai žiūrėjau į tą popierinę dekoraciją - siluetą, užbūrė, pakerėjo :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Žinok, man taip pat buvo. Pamačiau panašų viename Amsterdamo tinklaraštyje ir negalėjau išmesti iš galvos. Apieškojau visą internetą, kur galėčiau nusipirkti, bet niekur neradau. Tad galiausiai nusprendžiau pati pasidaryti :)

      Panaikinti
  5. Eh mano komentaro ir nėra. Labai nuostabūs papuošimai! TIkras Kalėdų jausmas! Išsilydyčiau tokį padėkliuką su gėrybėmis gavus į lovą ryte haha:))))

    AtsakytiPanaikinti