2014 m. rugpjūčio 8 d.

Košė su bananais ir kokoso miltais

Košė! Nes, kaip pasakytų A. Mamontovas, niekada mums košių nebus per daug! Gerai, jis taip tikriausiai nesakytų, nes jam šiuo metu aktualiau kiaušiniai - "išvirti ar iškepti", bet paprastų būdų paruošti greitus pusryčius tikrai nebus per daug. Šis -  jau ketvirtas košės receptas (taip, turiu priklausomybę), tačiau jis greičiausiai pagaminamas iš visų keturių, kadangi nereikia nieko mirkyti, nieko malti (o bananą galima sutrinti ir šakute), nereikia laukti, kol košė išbrinks. Ir ji labai soti, kadangi kokosas turi bruožą užpildyti skrandį. Tad skanių pusryčių! Ar vakarienės. Arba pietų. Arba naktipiečių, kai nesiseka užmigti, nes šalia gyvenantys kaimynai rengia vakarėlį su Balių muzika ir trečią valandą nakties dar patys bando dainuoti. Taip irgi būna.

Košė su bananais ir kokoso miltais
120 ml kokoso pieno (ar kitokio pieno)
120 ml vandens
1/4 puodelio (26 g) kokoso miltų
1 labai prinokęs bananas
1/2 arb. š. cinamono
1/4 arb. š. druskos
2 kiaušiniai
Kokoso pieną ir vandenį supilkite į puodą, jį pastatykite ant viryklės (vidutinės ugnies) bei maišydami suberkite kokoso miltus. Sutrinkite bananą ir jį taip pat supilkite į puodą, įberkite cinamono, druskos. Lengvai išplakite kiaušinius ir supilkite į košę, gerai išmaišykite. Maišydami pavirkite dar kelias minutes, kol košė sutirštės. Padalinkite į du dubenėlius, papuoškite uogomis, vaisiais, jogurtu ar riešutais ir tiekite.
Receptas iš The Healthy Coconut Flour Cookbook.

3 komentarai:

  1. Viskas, kokoso miltu pirksiu ir virsiu puoda koses, o ji bus labai patogu darban nesiotis pusryciams. Uh super dekui uz lengva ideja, nes mano ''pudru'' koses truputi pabodo!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man regis reikės prašyti Tavęs parašyti įrašą: ką valgyti pusryčiams ir ką neštis valgyti darbe (daug variantų) :))) nes labai opi problema, tik nėr kada pasieškoti info arba žmonių, kurie išmano sveikesnį maitinamasį :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Košės labai nemėgstu, bet iš nuotraukėlių taip gražiai ir skaniai atrodo. Reikės bandyt ;)

    AtsakytiPanaikinti