Praėjusį savaitgalį atstovėjusi valandą eilėje prie techninės apžiūros ir po to penkias minutes pradrebėjusi, jog mašinytė pasirodys ne tokia patikima, kaip apsimeta, pergalę (jėėė, dar du metus galėsiu ramiai važinėti) nusprendžiau paminėti šalia esančioje kavinukėje. "Vieną espresso ir vieną juodos kavos" paprašiau mergaitės kitapus baro. Ji iš pradžių kažką ilgai rašėsi, tada nubėgo iki kitos kolegės, pasitarė ir abi grįžo prie manęs. "Ekspres - tai čia kur mažai kavos?" pasiteiravo antroji barmenė. "Mhm, taip..." atsakiau kiek sutrikusi. Ir po to sunerimau, ką čia teks gerti. Užmečiau akį į meniu, o ten aiškiai parašyta, kad be juodos kavos, taip pat galite užsisakyti su pienu bei ekspres. Ekspres tai ekspres, negi čia ginčysies :) Bet ekspres kavai tikrai reiktų dar vieno langučio šiame komikse, iliustruojančiame, ką mėgstama kava pasako apie jos gėrėją.
Šie lietiniai su kava ir riešutais, aplieti klevų sirupu ar pašildytu medumi, su plakta grietinėle ar kokoso kremu, uogomis ar vaisiais, tiks tiek tingiems sekmadienio pusryčiams, tiek neišrankiai vakarienei.
Reikės:
0,5 puodelio kokoso miltų (arba smulkiai maltų kokoso drožlių)
0,5 puodelio tapijokos miltų (tapijokos krakmolo)
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
saujelė graikinių riešutų
1 puodelio kavos, atvėsintos
4 kiaušinių
kokoso aliejaus kepimui
klevų sirupo arba medaus
Kokoso ir tapijokos miltus bei kepimo miltelius sumaišykite dubenyje. Susmulkinkite graikinius riešutus ir įmaišykite į miltus.
Kiaušinius ir atvėsintą kavą suplakite, į plakinį supilkite miltų mišinį ir gerai išmaišykite. Keptuvę patepkite kokoso aliejumi, įpilkite šiek tiek tešlos, paskirstykite po keptuvę, pakepkite porą minučių, apverskite ir leiskite pabaigti kepti.
Receptas pritaikytas iš knygos Primal Cravings.
MMM pasakiškai skaniai atrodo :)
AtsakytiPanaikintiDėkui, Indre :)
PanaikintiŽIAURIAI noriu :O
AtsakytiPanaikintiPrašom į svečius :D
PanaikintiTikrai tobulai atrodo!
AtsakytiPanaikintiAčiū, Gabriele :)
Panaikintinežinau kas darosi, bet šią savaitę mane labai patraukė ant lietinių. Su špinatais, su sūriu, su varške, su džiovintais pomidorais, na žinoma ir su sviestu bei cukrumi (vaikystę prisimenant). Šių skonis jaučiu tiesiog tobulas :)) Jau žinau kas bus sekmadienio vėlyviems pusryčiams! Visus nustebinsiu :D
AtsakytiPanaikintiMm, su varškyte ir špinatais bei džiovintais pomidorais aš dabar irgi labai norėčiau :)
PanaikintiĮsivaizduoju kaip skanu su tais riešutais.. :) atrodo taip pat labai gundančiai!
AtsakytiPanaikintiDėkui, Medėja :) Na, graikiniai riešutai duoda tokį karčiai saldų skonį, kuris puikiai dera su klevų sirupu :)
PanaikintiNežinau dar kaip tie lietiniai, bet negaliu atsižavėti fotografijomis. Jos tokios šiltos ir profesionalios. :)
AtsakytiPanaikintiNet neįsivaizduojat, kaip man miela girdėti tokius gerus žodžius apie mano šiaip jau labai vidutiniškus fotografijos įgūdžius :) Dėkui :)
Panaikinti