2015 m. rugsėjo 24 d.

Minkšti bananiniai ledai su migdolais ir kakavos pupelėmis

Šiandien tikriausiai paskutinė šilta diena šiais metais. Ar tik čia man vienai taip atrodo, kad vasara be proto greit praėjo? Na, nors žmonės kalba, kad laikas su metais vis greičiau ir greičiau bėga. Juk kai buvom mokinukai, vasara būdavo tokia neapsakomai ilga, kaip, beje, ir pamokos, kurios, atrodo, tęsdavosi amžinybę. Tad, šiandien dar pasidžiaukim šiluma (kuria vasaros dienomis šiaip jau skųsdavomės, nes juk "kodėl taip kaaaaršta...") ir vakarienės valgykim ledus. Tiesa, minkštus, bananinius, be pridėtinio cukraus, bet puikiai atgaivinančius ir numalšinančius tą piktą "noriu ko nors skanaus" kirminą ir nesukeliančio kaltės jausmo po to. 

Minkšti bananiniai ledai su migdolais ir kakavos pupelėmis
9 prinokę bananai (supjaustyti riekutėmis ir sušaldyti per naktį)
200 ml kokoso pieno
0,5 arb. š. vanilės miltelių (ar vanilės ekstrakto)
30 g skaldytų kakavos pupelių (cacao nibs)
30 g migdolų plokštelių, lengvai paskrudintų ir atvėsintų
Skaldytas kakavos pupeles sumaišykite su migdolų plokštelėmis. Šaldytus ir riekelėmis pjaustytus bananus padalinkite į tris dalis. Į virtuvinį kombainą suberkite trečdalį bananų ir trečdalį kokoso pieno, o taip pat ir trečdalį vanilės miltelių. Įjunkite virtuvinį kombainą ir susmulkinkite bananų masę iki ji taps vientisa. Išverskite ledus į dubenį, užberkite trečdalį migdolų ir kakaos pupelių. Tą patį pakartokite ir su likusiomis dviem bananų, pieno ir vanilės miltelių dalimis. Visas tris dalis gerai išmaišykite, sukrėskite į tiekimui ant stalo skirtą indą, viršų papuoškite migdolais ir kakavos pupelėmis (taip pat galite puošti ir šviežiomis ar džiovintomis uogomis, riešutais ir pan.) ir skubėkite valgyti - ledai labai greitai tirpsta. Nesuvalgytus likusius ledus galite statyti į kamerą, tačiau turėkite omenyje, kad sušalę jie nebebus purūs.

9 komentarai:

  1. Aš suprantu ta blėkutė gėrio yra viena porcija, taip? :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aha :D bet kad ir kaip stengėmės, sunkiai dviese per savaitgalį suvalgėm :D reik juos ruošti didesnei miniai arba gaminti mažesnį kiekį :)

      Panaikinti
  2. Gal galit patart koki plaktuva pirkti kad galetum pasigaminti saldytu bananu ledus tai butu gamintojas ir galingumas pasidairiau po parduotuves pati neismanau ir pardavejai negalejo padet patys nezino. Lauksiu atsakymo.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Buvau tikra, kad atrašiau, bet matyt tuo metu kažkas įstrigo ir mano komentaras išnyko :) rašiau, kad mano blenderis tiesiog elementarus paprastas rankinis blenderis (turiu ir Philips, ir Elektrolux). Tiesa, turiu ir virtuvinį kombainą, bet jis irgi senukas, jau gal 10 metų, Philips, bet irgi nieko "blatno". Manau, svarbiausia pirkti patikimo žinomo prekės ženklo (ne kokį Maximos) ir tiek. O didelis galingumas šitiems ledams tikrai nėra būtinas (galingesnių riešutų sviestams reiktų), susimals ir ne tokiu galingu ;)

      Panaikinti
    2. Aciu truputi pasidomejau pirksiu galinga 1500 apsuku.

      Panaikinti
    3. Autorius pašalino šį komentarą.

      Panaikinti
  3. Taip atsakymo nesulaukiu o gal taip noreciau nusipirk ir saldytu bananu ledu pasigamint.

    AtsakytiPanaikinti