2016 m. liepos 15 d.

Jaunų bulvyčių salotos su mėlynojo pelėsio sūriu

Prieš pusantro mėnesio persikrausčiau. Pakeičiau gyvenamą vietą, miestą, darbą, vyr... (oi, per daug įsijaučiau), palikau draugus, užsiėmimus (vis dar liūdžiu savo nerealios jogos instruktorės Linutės ir patrakusios zumbos trenerės Medos) ir tiesiog išvažiavau. Netoli, tiesa. Bet net nedideli pokyčiai yra pokyčiai. Kažkada rašiau, kad nereikia bijoti naujų dalykų ir liūdėti dėl senųjų pabaigos. Tikrai nereikia. Bet kaip viskas neįprasta ir reikalauja laiko priprasti. Pvz., vis dar negaliu priprasti prie fakto, kad mano nauja virtuvė yra tiesiog neįtikėtinai tamsi. Net vidury dienos ten tamsu kaip kokiam sandėliuke po laiptais. Arba pvz., prie fakto, kad didesniame mieste viskas ilgiau trunka ir mažiau laiko lieka gaminimui. Be to, kas nori ilgai sėdėti toje tamsioje virtuvėje. Tad viskas, ką gaminau pastaruoju metu yra itin greiti patiekalai. Kaip kad šios bulvyčių salotos. 
Kad jau prašnekom apie pagrindinį šio įrašo kaltininką, atkreipsiu dėmesį, kad salotos pagardintos mėlynojo pelėsio sūriu – Castello Bleu Burger Blue*. Ne, neišsigąskite, aš tebemoku skaityti ir puikiai suprantu, kad šis sūris tobuliausiai tinka pagardinti mėsainiams, bet kadangi neturiu grilio, mėsainių bent jau laikinai nekepu. Tačiau... jei į savo rengiamą mėsainių vakarėlį pasikviestumėte mane (ahem... laukiu kvietimo), pažadu šio sūrio** parūpinti (beje, mėsainių su pelėsiniu sūriu receptą rasite Indrės tinklaraštyje). 
*Kaip ir pernai, UAB Eugesta, Lietuvoje atstovaujanti įvairiausius prekės ženklus, pasiūlė maisto tinklaraštininkams išbandyti įvairių naujų gaminių, tarp kurių buvo ir Castello sūrių. Nors sūrius gavau dovanų, tačiau nuomonė ir receptas yra mano. 
**O jis tobulai tinka ir prie vyno – mano draugės šį faktą patvirtina.

Jaunų bulvyčių salotos su mėlynojo pelėsio sūriu
14 mažų šviežių bulvyčių
2 riekelės Castello Bleu Burger Blue sūrio (arba daugiau... daugiau visada yra geriau nei mažiau)
2 saliero kotai
1 svogūno laiškų galvutė
1/4 raudonojo svogūno
1 skiltelė česnako
saujelė petražolių
100 ml majonezo
žiupsnelis druskos
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 arb, š. šviežių citrinos sulčių
Bulvytes nuskuskite (ar tiesiog gerai nuplaukite), supjaustykite į keturias dalis ir suberkite į nedidelį puodą su vandeniu. Virkite ~15 min. (ar iki kol bulvytės suminkštės). Kol bulvės verda, smulkiai supjaustykite raudonąjį svogūną, svogūno laiškus, saliero kotus ir suberkite į didesnį dubenį. Susmulkinkite česnako skiltelę ir sumaišykite su majonezu, druska, pipirais bei citrinos sultimis. Išvirusias bulvytes nusunkite ir leiskite pravėsti, o tada suberkite į didesnį dubenį. Į tą patį dubenį supilkite majonezo padažą, smulkintas petražoles bei sutrupinkite mėlynojo pelėsio sūrį. Išmaišykite ir padalinę į dvi dalis tiekite (jei mėgstate aštriau, salotas galite pagardinti čili dribsniais, kaip kad padariau aš).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą