2013 m. sausio 6 d.

Kalėdų senelis slapukas ir kiti seneliai

Kalėdų laikotarpis baigėsi. Viskas, šiandien Trys Karaliai, eglutės nusipuoš (tuo tarpu parduotuvės pasipuoš Valentino dienai), o mes vėl lauksim kitų metų ir kitų Kalėdų. 
Na, o dar prieš tai noriu pasidžiaugti. Viktorija iš Receptų medis jau antri metai iš eilės organizavo Kalėdų senelio slapuko akciją tarp maisto tinklaraštininkų, o akcijoje sudalyvauti buvo tiesiog būtina (nes kas gi nemėgsta dovanėlių). Man Kalėdų seneliu slapta teko pabūti Rasai iš tinklaraščio Rasos Voratinklis. Tiesa, siuntinukas Rasai nukeliavo tik iš antrojo karto, nes pirmąjį gavau atgal sudaužytą guzulo pavidalu (ačiū Lietuvos Paštui...). Vis gi, antrasis kalėdinis paketėlis pasiekė adresatę ir tikiuosi, kad patiko. 
Maniškiu Kalėdų seneliu pasirodė besanti Skirmantė iš tinklaraščio Forelles receptai. Jos supakuotas siuntinukas buvo tiesiog tobulas. Yra be proto smagu, kai kažkas tikrai stengiasi pradžiuginti kitą. Skirmantė pasidomėjo mano mitybos gairėmis ir mano pomėgiais, todėl atidariusi dėžutę radau maltų Etiopijos Sidamo kavos pupelių (woooooohooooo!!! kava!!! <--- mano, aka didžiausios kavomanės reakcija), anakardžių riešutų sviesto (dvigubas woooohooo!!! nes ekologiškas ir pagamintas tik iš anakardžių, todėl žyyyyymiai sveikesnis nei visi žemės riešutų sviestai ar, neduokdie, nutellos) bei du labai labai mielus cukrinius pingvinukus, kuriuos Skirmantė pati gamina.
Bet tikrai, pažiūrėkit, argi jie ne mieli? Esu labai dėkinga savajam slapukui už puikią dovanytę :)

Taip pat esu be galo be krašto dėkinga mergaitei ir berniukui iš tolimosios Škotijos už neįtikėtinai kruopščiai surinktą siuntinuką, kurį gavau po 28 dienų nuo jo išsiuntimo (ir ką čia bepridursi, tiek Royal Mail, tiek Lietuvos paštas šį sezoną dirba tiesiog "puikiai"). Bet tiesą pasakius, gauti dovanėlių ištisą švenčių sezoną - nuo pirmos dienos iki paskutinės, man laaaaaabai patinka, tad nusprendžiau šįkart paštui dovanoti :)
Akis raibsta nuo visų spalvų ir pavadinimų, tiesa? Sunkiausia buvo iššifruoti, kas yra tie mėlyni kūgeliai maišelyje. Spaudinėjau, uosčiau, mėčiau į sieną... nemėčiau, meluoju (t.y. tikrinu jūsų budrumą). Paaiškėjo, kad tai zefyrai (ang. marshmallows). Dabar jie palaimingai tupi pas mane ant stalo ir tarnauja kaip stresą nuimantis kamuoliukas (nes taip dailiai susispaudžia ir vėl atgauna savo formas).
Smagu, kai draugai klauso mano sapalionių ir skundų. Vis skųsdavausi, kad pas mus nėra prieskonių: maltą kuminą teko vežtis iš Londono, kardamono taipogi ieškojau su žiburiu, taip pat vis aikčiodavau, kaip man patinka rooibos arbata. Ir štai, siuntinuke radau ir kumino, ir žaliojo kardamono ankštelių, ir sumako prieskonių, bent trijų rūšių rooibos arbatėlės, formeles kepti mažyčiams pyragiukams su skylute, bertoletijų riešutų ir t.t. Tobulas tobulas siuntinukas iš vienos virtuvės karalienės kitai (ahem, aš čia visai nekukliai mus su Indre apkarūnavau). Ačiū Indrei ir Egidijui už siuntinuką ir už draugystę :)

8 komentarai:

  1. Keistai paprasta šypsos iki ausų ir mėnulio, kaip smagu nudžiuginti kažką! :)))))))))))))))))))))))))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Voriukas siunčia Keistai paprasta musę, kurią pats sugavo :D

      Panaikinti
  2. Džiaugiuosi, jog ir mano kuklios dovanėlės patiko ;) Vadinasi, namų darbus atlikau gerai :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mane ir sužavėjo, kad taip tobulai pataikyta Voriukui atsiųsti dovanėlė :) O pingviniukai.... jie naktimis nubunda man rodos ir išdykauja :))

      Panaikinti
    2. Forelle, daugiau nei puikiai atlikti namų darbai :)
      keistai paprasta, taip taip, va kas suvalgė mano anakardžių sviestą - pingviniukai :D

      Panaikinti
    3. Pingvinukai tikrai atgyja ;) ypač išdaigos jaučiasi mano namuose, kur turiu jų visą armiją

      Panaikinti
  3. žiū čia visai skanus blogas. tik va kur aš buvau per secret santa?? na gal kitais metais.
    Nežinia kodėl wordpress'as tamstos komentarą cenzūravo, bet norėčiau plačiau apie tą čili pipirų marinatą :))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Taip gražiai jūs čia bendraujate, dovanėlėmis dalinatės :) Įdomu kiek receptų blogų dalyvauja dovanėlių pasikeitimuose?

    AtsakytiPanaikinti