2014 m. sausio 9 d.

Riešutai su Marmite mielių ekstraktu

Suradusi Foodie Penpals projektą kurį laiką labai juo džiaugiausi. Atrasti naujas virtuves, naujus maisto produktus ir prieskonius, susipažinti su žmonėmis visoje Europoje, galų gale ir vien pats faktas, kad sulaukei siuntinuko, džiugino. Matyt per daug pasidžiaugiau, nes vienu metu tris mėnesius nesulaukiau siuntinio. Tiksliau trijų siuntinių, nes aš savo ruožtu išsiunčiau tris, o pati negavau nei vieno. Po trečiojo mėnesio suvokiau, kad nesu kredito įstaiga ir tikrai neketinu finansiškai remti bričių moterų (nes visos trys neatsiuntusiosios buvo britės) ir paprašiau mane išbraukti iš dalyvaujančiųjų sąrašo. Tad štai toks pasiaiškinimas, kodėl daugiau šiame tinklaraštyje niekas nebekalba apie Foodie Penpals.
Gerai, dar šiek tiek apie juos pakalbėkim. Pamenat, viename siuntinyje buvau gavusi Didžiojoje Britanijoje gana populiaraus Marmite užtepo? Mano meilė jam taip ir neįsižiebė. Garsioji filosofinė Minedo daina Mums nelemta būti drauge puikiai apibūdina mūsų su Marmite santykius. Tačiau paskutiniame Foodie Penpals rinkinuke gavau ir pakutį anakardžių riešutų, pagardintų Marmite. Stovėjo stovėjo jie, laukė laukė, kol juos kas nors praplėš, bet aš vis nesiryžau. O pasirodo, visai be reikalo, nes riešutai gardinti Marmite yra dieviškoji mana. Marmite duoda savotišką sūrumo prieskonį ir netgi primena bulvių traškučius (tik nevalgykit jos vienos!). Tereikia 15 minučių pasiruošti užkandžiui prie vakarinio filmo ir pažadu, nepasigesit jokių popkornų (o beje, žinojot, kad Norvergijoje kino teatruose nėra saldžių spragintų kukurūzų?). 

Riešutai su Marmite mielių ekstraktu
1 puodelis migdolų riešutų
1 puodelis anakardžių riešutų (ar kitokių riešutų/kitokiomis proporcijomis)
2 arb. šaukšteliai Marmite mielių ekstrakto
2 arb. šaukšteliai vandens
žiupsniukas druskos
Riešutus suberkite į švarią keptuvę, supilkite vandenį ir Marmite ekstraktą, druską. Keptuvę pastatykite ant nedidelės ugnies ir maišydami pakaitinkite, kol visi riešutai pasidengs ekstraktu. Riešutus išpilkite į kepimo popieriumi padengtą skardą ir kepkite 200 C temperatūroje apie 10 min. arba iki riešutai dailiai apskrus. 
Riešutus laikykite uždarame indelyje, nes priešingu atveju jie gaus drėgmės ir taps šiek tiek lipnūs (nors tai jų skoniui tikrai nekenkia). 

3 komentarai:

  1. Nežinau..pas mus panašus dalykas vadinas Vegimite, bet man vien nuo jo kvapo praeina noras sužinot skonį.. :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :D aha, man atrodo jie beveik identiški tie Vegemite ir Marmite užtepai. Aš tos Marmite irgi vienos tikrai nevalgyčiau. Ir šiaip... fe. Bet su riešutais labai labai labai gerai tinka :)

      Panaikinti
  2. Neteko ragaut tokių dar :) skamba įdomiai :)

    AtsakytiPanaikinti