2014 m. vasario 12 d.

Saldžiųjų bulvių ir tuno bokšteliai su aitriąja paprika

Na, kaip gyvenat? Ar jau iš žieminių ilgaaulių spėjot peršokti į pavasarinius batelius? O vasaros atostogas jau planuoti pradėjot? (vis dar nepriprantu vasaros atostogas planuoti žiemą) Kas naujo girdėti pas Jus? Aš tuo tarpu, kol buvo šalta ir speiguota, skaičiau knygas (Rainbow Rowell Eleonor&Park be galo miela), žiūrėjau Top Chef (naujo sezono laimėtojas - visiškas nusivylimas) ir The Taste (vien ko verti Ludo su Anthony ir jų "kivirčai"), mokiausi Courseroj, na, ir dar retkarčiais (=kasdien) nueidavau į darbą. Tai kad tinklaraštyje trūksta naujų įrašų visiškai nereiškia, kad nieko negaminau. Tai greičiau ženklas, kad mane rašyti įkvepianti mūza trumpam buvo išvykusi į sanatoriją (ne, iš tiesų man ji nesakė, kur buvo). Tad aš vis karts nuo karto ką nors pagaminu, padarau įrašo juodraštį ir pamirštu kuriam laikui. Taip buvo ir su šiuo įrašu: pagaminau, nufotografavau, suvalgiau (svarbiausia dalis!) ir viskas. Tada po kokio mėnesio gaunu Virtuvė. Nuo... Iki... žurnalą (už kurį, beje, labai ačiū žurnalo redaktorei Eglei), o ten labai panašus receptas... tiksliau jo ingredientai (Saldžiųjų bulvių ir tunų laiveliai, 2013 m. Nr. 11). Great minds think alike, ne kitaip :)

Saldžiųjų bulvių ir tuno bokšteliai su aitriąja paprika
1 saldžioji bulvė
1 skardinė tuno savo sultyse (200 g)
2 kiaušiniai
2 šaukštai kokoso miltų (arba kokoso drožlių)
3 skiltelės česnako
1 aitrioji paprika
1/2 laimo sulčių
druskos, pipirų
sūdytų pistacijų (nebūtina)
Saldžiąją bulvę suvyniokite į foliją ir 45 min. kepkite 190 С orkaitėje (arba iki bulvė suminkštės). Leiskite bulvei atvėsti, o atvėsusią sutrinkite (patogiausia bulvių masę pasiruošti iš vakaro). Tuną nusunkite ir šakute sutrupinkite į sutrintas bulves, įmuškite kiaušinius, suberkite kokoso miltus (jei turite tik kokoso drožlių, jas sumalkite kavamale), išspauskite laimo sultis. Viską laaaaabai gerai išmaišykite. Susmulkinkite česnako skilteles ir aitriąją papriką, suberkite viską į masę, įberkite druskos ir pipirų, gerai išmaišykite. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C, bulvių ir tuno masę padalinkite į silikonines formeles (8-10 vnt.) ir kepkite 25 minutes. Išimkite, apibarstykite skaldytomis sūdytomis pistacijomis.

6 komentarai:

  1. Man tiktų pietums - kaip tik turiu porą salių bulvių.
    O kažin ne iš silikoninės, o paprastos formos lengvai išsiims? :) Gal apsidraust ir kept keksiukų popierėlyje?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Beje 1 bulvė - kokio dydžio? Nes pas mus rimi yra pilgų normalių, o maximoj mačiau tokių kaip mažo vaiko galva :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš RIMI perku, tai jos tokio normalaus dydžio, na, iki 15 cm. Žodž, pirk RIMI ir bus ramu :D
      O ne silikoninėj formelėj nepatarčiau kepti. Nes sunkiai išsiims. Nebent kepti kaip apkepą ir valgyti iš viso indo šakute :)

      Panaikinti
  3. o taip mano komentaras tikrai į dausas iškeliavo :)
    Fainuoliškas receptas- paprastas! O dabar papasakok kaip i6sikepti be orkaitės? :D Jaučiu lauksiu saulės ir kepsiu ant asfalto :D
    Pistacijos įsivaizduoju kaip tinka čia subtiliai :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Puikus receptas. Tik vat aitriosios nedejau... nes skrandis streikuoja.
    Dekui. Patiko labai...

    AtsakytiPanaikinti