2014 m. balandžio 11 d., penktadienis

Orkaitėje kepta varškės užtepėlė su džiovintų pomidorų pesto

Jums pasitaiko, kad žiūrėdami filmą ar serialą, statytą JAV ar Australijoje, pamatot sceną prekybos centre ir negalit patikėti, kad jie turi TIEK visokių vaisių, daržovių ir šiaip maisto produktų? Nes man taip pasitaiko nuolatos. Ten net bulvių būna penkių skirtingų spalvų, ką jau kalbėti apie jų rūšis. Vakar pažįstamas amerikietis vardino savo mėgstamiausias daržoves ir negalėjo patikėti, kad pas mus jų nėra pirkti. O sugalvojusi pagaminti kokį Viduržemio jūros virtuvės patiekalą, savo mieste nei vienoje parduotuvėje nerandu pecorino sūrio. Bet nepaisant to, galim didžiuotis, kad mūsų produktai ir daržovės iš močiutės (turguje) turi tikrą skonį ir kvapą, o ne vien plastikinę išvaizdą. Va taip. 
O kadangi šiandien penktadienis ir vakare galbūt į svečius užsuks kas nors mielas, pats laikas sugalvoti kokią paprastą ir daug vargo nereikalaujančią (visgi penktadienis!) užkandėlę. Mano pasiūlymas - šiltas varškės sūris su džiovintų pomidorų pesto, kuriuos galite tepti tiek ant brusketų, tiek ant duonelių, krekerių, traškučių, peilio. Na, o varškės sūriui (ar varškei) skoniui suteikti naudosim Maggi Papyrus lapelius su provanso žolelėmis (priešingu atveju, ant sūrio užpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, užberkite druskos, česnako miltelių, provanso žolelių, jei mėgstate aštriau - čili pipirų dribsnių). 

Varškės sūrio užtepėlei reikės:
100 g varškės sūrio (arba varškės)
1 Maggi Papyrus su provanso žolelėmis lapelio 

Džiovintų pomidorų pesto reikės:
0,5 puodelio džiovintų pomidorų aliejuje (~100 g)
0,25 puodelio kedrinių pinijų (4 šaukštų arba ~30-35 g)
0,5 puodelio itin tyro alyvuogių aliejaus
pluoštelio petražolių (~20 g)
druskos pagal skonį

Užkandėlei pabaigti:
duonelių, krekerių, raw krekerių, prancūziško batono ar kt.
petražolių lapelių
Orkaitę įkaitinkite iki 150 С laipsnių. Sūrį ar varškę įsukite į Maggi Papyrus lapelį ir įdėkite į karščiui atsparų kepimo indą bei pašaukite į orkaitę 12-15 minučių. Norim, kad sūris sušiltų ir suminkštėtų, tačiau nereiktų, kad jis išdžiūtų. Kol sūris šildosi, sausoje keptuvėje pakepinkite kedrines pinijas, iš aliejaus išžvejokite džiovintus pomidorus, nuplaukite ir nusausinkite petražoles ir viską sumeskite į virtuvinio kombaino indą. Įpilkite itin tyro alyvuogių aliejaus (aliejus turi būti jums patinkančio skonio, tad rinkitės geresnės kokybės), įberkite šiek tiek druskos ir paleiskite kombainą. Malkite kol visi ingredientai pavirs į vienalytę košytę. Voilà, štai ir pesto. Sukrėskite į sandarų indelį ir ko nesunaudosite, statykite į šaldytuvą. 
Paruoškite brusketas ar paskrudinkite duoneles, traukite iš orkaitės indelį su šiltu sūriu ir tepkite patys ar patiekite draugams tiesiog taip (tik tokiu atveju, Maggi Papyrus lapuko viršutinę dalį atsargiai nukirpkite, kad netrukdytų laisvai kabinti sūrį).  

5 komentarai:

  1. Va tokį tikrą ir skanų varškės sūrį Australijoj rast tikra bėda :) arba skanios varškės bent panašios į lietuvišką :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Yay, nors kažką turim, ko jūs neturit :D Bet šiaip žinau, kad problema rasti normalios varškės už Rytų Europos ribų.

      Panaikinti
  2. Niam kaip skanu. Nooooriu to sūrio ir kept jį su tuo papyrus, atrodo visiems žiauriai gerai gaunas :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš pirma padariau, o po to pasižiūrėjau, ką kiti daro. Visiems kažkaip tas sūris įstrigo :D Bet šiaip labai patogu, nes pasidengia lygiai iš visų pusių :)

      Panaikinti
  3. oi, kaip čia pas tave viskas gerai skamba :)

    AtsakytiPanaikinti