2012 m. liepos 15 d.

Akimirkos liepą

 Valgomos:
  •  Naminės duonos receptai: su raugu, be raugo, su mielėm ir soda, airiška, itališka, vokiška, su sėklom, su vaisiais, rūpaus malimo, saldi, plokščia, pūsta... Įkvėpimo niekad nepritrūksit.
  • Crazy Sexy Diet knygoje aprašyta sulčių iškrovos dieta, ir ją išplėtojantis linksmas dokumentinis filmas Fat, Sick and Nearly Dead. Išvada: žaliosios sultys (iš daržovių, o ne saldžių vaisių, geriamos šviežios tik išspaustos) gerina gyvenimo kokybę, sveikatą, išvaizdą, atneša taiką ir turtus... na, gerai, melas, turtų nebus, bet energijos stygiaus taip pat. Pabandžiau vieną dienelę pasėdėti ant sulčių. Visai nieko. Dabar kirba mintis pabandyti ilgesnį laikotarpį.
  • Kol dar vasara nesibaigė (o kartu su ja ir visos šviežios daržovės), greitai visos (ir visi, jei tokių čia yra) į virtuvę gamintis salotų iš 101 salotų sąrašo. Visiems skoniams ir piniginėms.
Mažiau valgomos:
  • Ar žinot, kokie yra pagrindiniai maisto fotografijos stiliai? O kaip atrodo chiaroscuro stiliaus fotografija? O Stephanie iš Desserts for Breakfast visa tai puikiai žino ir smulkiai paaiškina, kaip, kur, kada fotografuoti, kaip puošti/nepuošti, kurį stilių pasirinkti, išaiškina visus kiekvieno stiliaus pliusus ir minusus. Tiesiog būtina perskaityti maisto blogger'iams.
  • Svajonė kurti mados linijas ir būtų naujuoju Juozuku? Pirmas žingsnis - išmokti piešti  mados eskizus. Ne taip jau ir sunku, kai parodo kiekvieną pieštiną liniją paeiliui... deja, man dramblys vaikystėj užlipo ne tik ant ausų, bet ir ant abiejų rankų, todėl dabar ir modeliai, ir gėlytės išeina kreivos ir nekažkokios.
  • Vasaros depresijai prablaškyti (jei galvojate Kokiam idiotui vasarą būna depresija, tai informuoju, kad tam, kuriam ką tik baigėsi metus lauktos atostogos). 7 dalykai, kurie pagerins gyvenimo kokybę. Kartais, pasirodo, tiek nedaug tereikia.

1 komentaras: