2013 m. kovo 19 d.

Akimirkos kovą


Valgomos:
  • Žinau, kad vasara ar net pavasariu dar toli gražu nekvepia, bet šitie bananų ir anakardžių ledai ant pagaliuko (o ypač - aplieti šokoladu) man jau sapnuojasi naktimis.  
  • Jei dar kam neteko pavartyti skaitmeninio Sweet Paul žurnalo, būtinai užmeskit akį į nuostabias nuotraukas ir įdomias receptų įdėjas (visus žurnalo numerius rasite čia). 
  • Dailiai atrodantys užkandžiai vakarėliui - agurko ir humuso keksiukai. Na, gal saldžiųjų keksiukų ir nepakeis, bet stalą tikrai papuoš.  
  • Lietuviai džiaugiasi, kad jų kava gera. Italai galvoja, kad kava gali būti gera tik Italijoje. O štai kažkas teigia, kad geriausia kava yra Vietname. Ir visai ne dėl mažučio surenkamo filtro. 
  • Prieš kurį laiką prasidėjo savotiškas pamišimas dėl stevia saldiklio, neva jis sveikas ir turi mažai kalorijų. Deja, ne viskas taip gražu, kaip teigia reklama. Stevia susideda iš cheminių medžiagų, savo struktūra labai primenančių hormonus, todėl gali veikti kaip kontraceptikas ir paveikti estrogeno, progesterono gamybą moterų organizme, veikti tostesteroną ir kitus androgenus vyrų organizme. Ne toks jau ir nekaltas tas stevia... daugiau šia tema rasite čia.
Mažiau valgomos:
  • Ar yra tokių, kuriems nepatinka kelionės? Kam nepatinka naujos kultūros, nauji vaizdai ir nuotykiai?  Na, tokių šiame bloge tikrai nerasite. Su pavydu ir susižavėjimu peržiūriu įvairiausių kelionių nuotraukas. Mane be galo sužavėjo ir šios kelionės po Japoniją įspūdžiai, užfiksuoti nuotraukose.
  • How I Met Your Mother fanai, ar norėtumėte rasti savo antrininkus (HIMYM žinomus kaip doppelgangers)? Kai kurie žmonės jau rado savuosius
  • Tikros meilės istorija... Perskaitykite. Pažadu - nepaprasta.
  • Turite tradiciją po treniruotės išgerti bokalą alaus? Ar taure gėrimo pasimėgaujate iš vakaro prieš varžybas? Kaip manote, kokią įtaką alkoholis turi Jūsų ištvermei? Runner's World straipsnis apie bandymą, kaip alus veikia bėgikus. Nepatikėsite, bet moterų ir vyrų pajėgumą alus veikia skirtingai.
  • Trumpas filmukas apie tai, kaip anglų kalba girdisi ne anglams. Labai taiklu :D

4 komentarai:

  1. nuotraukas iš Japonijos peržiūrėjau su didžiausiu įdomumu. Tuo labiau, kad vis dar esu ant Murakamio bangos, tai labai patinka pamatyti "pažįstamus" rajonų pavadinimus ir po to pažiūrėti nuotraukas.
    na ir tas filmukas sukėlė ausų skausmą :D vis norėjosi atsukti atgal ir peržiūrėti garsiau, kad suprasčiau ką sako :D labai primena pokalbį su viena mano vyresnio amžiaus bendradarbe. iš jos kalbų suprantu lygiai tiek pat, kiek ir iš to video. :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ech, nuostabiai atrodo, bet kuo galima pakeisti vanilės ekstraktą? Naminio neturiu, parduotuvėje Vilniuje nerandu.. ??

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Čia turbūt ne prie to įrašo komentaras atsirado :D vanilės ekstraktą galima keisti vanilės ankštimi (na, ją perpjauti ir jos sėklytes iškrapštyti - užtektų pusės) arba vanilės pudra (tai irgi vanilės sėklos, tik sumaltos). Vanilės ankštis pardavinėja mūsų didieji supermarketai (na, maximos, iki, rimi), o vanilės ekstrakto Sveikuose Produktuose arba internetinėse parduotuvėse (ekopirk pavyzdžiui). Bet tikrai neapsimoka pirkti, geriausia pačiam pasidaryti - ir žymiai pigiau ir žinai, kad jokių chemikalų nepridėjai :)
      Blogiausiu atveju galima mažytį lašiuką vanilės esencijos įlašinti. Jos tai tikrai visur yra (na, Dr. Oetker'io buteliukai).

      Panaikinti
  3. Oi, tikrai ne ten nuklydo komentaras :D
    dėkui už info!

    AtsakytiPanaikinti