2013 m. birželio 17 d.

Morkų suktinukai su varške ir krienais

Besirengiant švęsti Tarptautinę tinklaraštininkų dieną, tinklaraštininkai turėjo progą pasiūlyti tris šiuolaikinės lietuviškos virtuvės patiekalų idėjas: užkandžiui, pagrindiniam patiekalui bei desertui. Galiausiai iš visų pateiktų idėjų buvo atrinktos šešios, kurias ir gaminome visi kartu. Mano pasiūlymas užkandžiui buvo morkų suktinukai su varške ir krienais.

Morkų suktinukai su varške ir krienais
24-26 suktinukai
4 vidutinės morkos
180 g riebios varškės (15 proc.)
1,5 šaukšto krienų (ar mažiau, jei krienai šviežiai tarkuoti)
1 šaukštas smulkintų petražolių
1 arb. šaukštelis susmulkintų krapų
druskos

Morkas mandolina ar bulvių skustuku supjaustykite itin plonomis juostelėmis. Varškę ir krienus sutrinkite rankiniu blenderiu, įberkite druskos, smulkiai supjaustytus žalumynus. Varškės mišinį užtepkite ant morkų juostelių ir juosteles susukite į ritinėlius, juos perverkite dantų krapštuku.

Nuotrauka Beatos B. 
Nuotraukos Sandros M. 
Nuotraukos Jurgos M. 

9 komentarai:

  1. Ačiū! Kaip paparasta! O morkos žalios ar virtos?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Morkos žalios :) Bandžiau ir su virtomis (t. y. 10 sek. palaikiau verdančiame vandenyje), tačiau skonis nelabai koks buvo, nes virtos salstelėjusios ir minkštesnės būna, o čia labai tinka traškios ir sultingos morkytės. Svarbiausia plonai supjaustyti (ploniausiu mandolinos nustatymu ar bulvių skustuku), tuomet ir suksis lengvai ir skonis bus super :)

      Panaikinti
    2. Jei ką, tas virtas nebent su citrina pagerinti galima? Bet labiau svaigstu kaip norėiu tą traškumą pajusti! Bandysiu. :)

      Panaikinti
    3. Aha, tikriausiai galima pagardinti citrina :) Na, aš kažkodėl nesu didelė virtų morkų mėgėja ir vasarą taip norisi šviežio visko, bet žiemą tikrai būtų galima pabandyti ir su virtomis morkomis. Nors aš jau įsivaizduoju, kad su virtomis morkomis darysiu suktinukus su kepenų paštetu ir čili pipirais :D

      Panaikinti
  2. Laukiau ir sulaukiau recepto :) bais norėsiu pamėgint kada, sūrį reiks sunaudot :) ir galingesnes morkas nusipirkt :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pabangykite šitą įdarą vynuoginių pomidoriukų puselėse. Galima ir mažesnių pomidoriukų puselėse...Galima su agurkiuku susukti, bet ne taip skanu...su pomidoru skaniau..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkui, būtinai reiks išbandyti su pomidoriukais :) nuostabi idėja :)

      Panaikinti
  4. atsiprašau,bet varškės neturėtų būti paleo mityboj,ar aš klystu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ne, neklystat, paleo mityboje pieno produktų nevartojame. Primal mityba tuo tarpu pieno ir jo produktus leidžia.
      Beje, niekur neparašyta, jog šis receptas yra paleo, šis tinklaraštis taip pat nėra 100 proc. paleo.

      Panaikinti