2012 m. vasario 11 d.

Vaizdo karta

Praėjusią savaitę žiūrėjau tiesioginę IFBcon (Nepriklausomų mados tinklaraštininkų konferencijos) transliaciją iš Niujorko. Viena iš dalyvių, kalbėdama apie tinklaraščiuose talpinamų fotografijų svarbą, pažymėjo, kad "esame vaizdo karta", mums reikalingas vaizdas, nuotraukos, kurios mus sudomintų, kadangi tekstą retai jau kas beskaito. Sutinkat? Aš sutinku. Bloglovin pagalba seku kelis šimtus mados ir gyvenimo būdo tinklaraščių, todėl nuoširdžiai perskaityti net vienos dienos įrašus pasidaro gana sunku. Tačiau paveikslėlius peržiūriu visada, o jei paveikslėliai sudomina, kartais perskaitau ir tekstą. Retai, nes laiko trūksta visada ir viskam. Mėgiamiausius keturis tinklaraščius plius kelis draugų tinklaraščius esu išsisaugojusi Google Reader ir vakarais prieš miegą permetu akimis, kas ką nuveikė prieš dieną, bet iš esmės mano skaitomas tekstas apsiriboja knygomis ir laikraščiais.
Kokia šito įrašo esmė? Pranešti, kad vaizdo egzistavimas mano tinklaraštyje baigėsi. Mano senučiukas Canon EOS 300D nusprendė, kad jam laikas atsisveikinti su šiuo pasauliu. Va taip va. Sudie, nuotraukos. Sveikas, nesibaigiantis prasmės neturintis tekste.

5 komentarai:

  1. Tikra tiesa dėl vaizdų įtakos žmonėms - pirmiausia ir labiausia pastebim nuotraukas, grafiką - tik paskui nusprendžiam ką skaityti, o ko ne.

    Užjaučiu dėl Canono :( Gaivinti jau turbūt neapsimoka? Pati turiu nedaug naujesnį modelį - EOS 400D - nujaučiu kad ir jam paskutinioji bet kada gali ateiti - jau tikrai daug su juo prifotografuota.

    Gal jau mąstai apie naują DSLR? Jei taip, tai kokį? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dėkui už užuojautą :) tiesa, gaivinti nebeapsimoka, nes tai kainuos pusę naujo fotoaparato. Per brangu. Kaip taviškis, patenkinta esi? Aš šiuo metu galėčiau sau leisti nebent 550D ir tai po ilgų taupimų, nors mielai nusipirkčiau 5D ar 7D :) kaip, matyt, ir dauguma kitų :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Taip, patenkinta, nors kartais norėtųsi kad didesnis ISO būtų mažiau triukšmingas, lyginant su profesionaliais EOS 1D ar pan - tie ir visiškoj prieblandoj, su ISO 800 daro ledines nuotraukas. Maniškis ISO 400 jau tragiškus vaizdus duoda :D

    Bet viskas susiveda į kainą - būdama tik mėgėja negaliu sau leist tokių brangenybių pirkt :) Kol kas džiaugiuosi saviškiu, o kai jau teks atsisveikint su juo - galvosiu...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Praeitą savaitę pratrypčiojau akciją, kada su Canon EOS 600 tripodą nemokamai davė... bet tiesiog to fotiko net mano pasirinkime nebuvo..kam man tas atlenkiamas ekranas ir kažkokie tiuningai, kurių tikriausiai net nemokėčiau išnaudot..
    dabar trypčioju, kad eos550 nusipirkčiau.. trept trept.. Kuom dabar, Voriuk, fotografuoji? nes nuotraukos... gražuuuu :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man kažkas kažkada pasakė, kad kuo daugiau funkcijų, tuo geriau. Nes išmokt naudotis jomis gali bet kada, o vat nusipirkęs be funkcijų, net ir labai gudrus būdamas, nepasinaudosi :D EOS 550D pagal savo kainą tikrai nieko, brolis turi ir naudojasi, džiaugiasi, nes tikrai geras daiktas. O vat su atlenkiamu ekranu ir aš turbūt nepirkčiau. Nors ir sako, kad patogiau fotografuoti, bet aš kadangi niekad ekrano nejungiu, tai man nelabai ir reikia. O be to, tai dar viena papildoma dalis, kuri gali nulūžti :)
      Labai pavydėjau draugui, kai jis po kelių metų skaitmeninę fotografiją iškeitė į juostinę. Nes juostiniu fotoaparatu fotografuodamas juk nepadarysi kelių šimtų versijų, iš kurių galėsi išsirinkti vieną. Čia jau reikia tikslumo ir geros akies. Žodžiu, norėčiau ir aš, bet nesiryžtu :)
      Šiuo metu karts nuo karto pafotografuoju skolintu EOS 40D, eidama iš namų nešuosi point and shoot tipo Nikon'ą, bet vis laukiu, kol mano nabagėlį EOS 300D sutaisys. Praėjo kone pusė metų, o meistras kažkoks lėtas pasitaikė :D

      Panaikinti