2013 m. gegužės 23 d.

Piri piri viščiukas

Prieš trejus metus lankiau draugą Olandijoje. Kaip geras šeimininkas jis viešnią (t. y. mane) nusitempė į šalia esantį nediduką supermarketą, kad ponia (vėlgi - aš) ką nors išsirinktų vakarienei. Mane, aišku, parduotuvėje ištiko jėzusmarijakąmandabargaminti priepuolis, nes pirma, aš valgau gana paprastai (gal per daug paprastai), antra, esant spaudimui sunkiai galiu sugalvoti, ką čia staigiai pagaminti, trečia, buvau nemiegojusi 40 valandų, todėl mažiausiai norėjau stovėti prie viryklės. Kol aš liūdnai žiūrėjau į daržovių skyrių, draugas susivokė, kad vakarienės iš manęs turbūt nesulauks. Jis gan greitai vienoje iš lentynų susirado nedidelį pakutį prieskonių/padažo su užrašytu receptu/idėja pietums ir per kelias minutes susirinko reikiamus ingredientus. Nesu tikra, ar tuo metu pas mus tos pietų idėjos ant prieskonių pakučių dar nebuvo labai populiarios ar tiesiog man nepakliūdavo po akimis, bet aš tokį dalyką mačiau pirmą kartą. Žodžiu, vakarienei valgėme kažkokį patiekalą, kurį labai nuoširdžiai pagamino šeimininkas. Sakau kažkokį, nes dabar tikrai nepamenu, kas ten buvo. Lyg bulvės. Ir žiedinis kopūstas. Gal kažkas panašaus į gratiną. Gal (kad nepamenu kaltos tos 40 nemiegotų valandų, kurių kone pusę praleidau Barajas oro uoste ant kieto suoliuko). Bet iki šios dienos pamenu, jog buvo nepakartojamai skanu. Be proto skanu. Tik nežinau, ar dėl draugo stebuklingų kulinarinių sugebėjimų, ar dėl nepaprastos pietų idėjos ant prieskonių pakelio. Šio įrašo vardan apsimeskim, kad dėl stebuklingo pakelio.
Tai štai kodėl taip apsidžiaugiau iš vasario mėnesio Foodie Penpal Kim gavusi piri piri viščiuko prieskonių rinkinuką su receptu. Idėja + paruošti ir atmatuoti prieskoniai = jokių rūpesčių. Tačiau, pasirodo, pipirinis viščiukas, aštrokas ir apskrudęs, su vos juntamu apelsinų poskoniu yra idealus patiekalas. 

Jums reikės:
8 viščiuko šlaunelių
geltonos ir raudonos paprikų, supjaustytų į gabalus
1 raudono svogūno, supjaustyto į 8 dalis
1 apelsino, supjaustyto skiltelėmis
1,5 šaukšto aliejaus
0,5 arb. š. druskos
1 arb. š. maltos kalendros
0,5 arb. š. kalendros lapelių
1 arb. š. čili dribsnių
1 arb. š. česnako granulių
1 arb. š. paprikos miltelių
1 arb. š. citrinos ir juodųjų pipirų mišinio (arba tiesiog juodųjų pipirų)
3 šaukštų citrinos sulčių
Sumaišykite paprikos ir svogūno gabalėlius su malta kalendra ir 0,5 šaukšto aliejaus ir paskirstykite kepimo inde. Į nedidelį dubenėlį supilkite kalendros lapelius, čili dribsnius, česnako granules, papriką ir citrinos bei juodųjų pipirų mišinį, sudėkite druską, likusį aliejų ir citrinos sultis ir viską gerai išmaišykite. Supilkite ant viščiuko ir pasistenkite, kad jis visas pasidengtų prieskonių mišiniu. Viščiuką sudėkite į kepimo indą ant daržovių, o apelsino skilteles išspauskite ant viršaus ir taip pat įtalpinkite į indą. Orkaitę įkaitinkite iki 200 C laipsnių ir kepkite 40-45 minutes.

3 komentarai:

  1. Kartais tikrai verta išbandyti receptus nuo pakučių :) skaniai atrodo

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Iš tikrųjų, gerai išbandyti kažką naujo, o ir sukti galvos per daug nereikia :)

      Panaikinti
  2. Mano tipo patiekalas- vištiena ir prieskoniai! Ir kodėl aš dažniausiai neturiu apelsinų namie, nes jie pagrilinti ar pakepti su mėsyte, bais skanu ir kvapnu! Puošnu ir :)

    AtsakytiPanaikinti