2014 m. rugpjūčio 14 d.

Pirmoji Whole30 savaitė

Whole30 mėnesio receptų apžvalgą pradėkime nuo pirmosios savaitės (kažkaip būtų nelogiška pradėti nuo ketvirtosios). Kai kurie patiekalai tikrai paprastučiai, jiems tikrai nereikia receptų, tačiau kad jau pažadėjau receptus, tai verčiau surašysiu viską (viską. kaip išvirti kiaušinį irgi bus).

Špinatų salotos su vištiena ir braškėmis
Nemaža sauja špinatų
1 avokadas
10 braškių
1 virtas viščiuko ketvirtis (ar kita viščiuko dalis)
anakardžių riešutų
šlakelis alyvuogių aliejus
žiupsnelis druskos
1 arb. š. citrinos sulčių

Viską sumaišome. Recepto pabaiga. (Aš rimtai). Padalinam į dvi dalis ir vieną dalį pasiliekam neštis į darbą pietums.

Braškių "jogurto" su kokoso aliejumi receptas čia. Medaus nenaudokite ar vietoj jo dėkite bananą.

Azijietiška kiaušinienė su pomidorais
2 kiaušiniai
1 svogūno laiškas (t. y. 1 svogūniukas su laiškais)
1 didelis pomidoras
šaukštelis citrinos sulčių
druskos ir pipirų

Kiaušinius išplakite, įberkite druskos ir pipirų. Svogūno laiškus supjaustykite, atskirkite baltą (svogūnėlio) dalį ir žalius laiškus, baltąją suberkite į kiaušinius. Į keptuvę įpilkite aliejaus, supilkite kiaušinių masę ir maišydami kepkite iki kiaušiniai bus beveik iškepę.  Kiaušinius išimkite iš keptuvės, įpilkite dar šiek tiek aliejaus ir suberkite smulkiai kubeliais supjaustytus pomidorus bei citrinos sultis. Pakepkite, kol pomidorais suminkštės, o tada suberkite atgal kiaušinius ir žaliąją svogūnų laiškų dalį, išmaišykite.Po minutės ar dviejų jau galite tiekti.

Avietiniai plantanų ledai
1 prinokęs plantanas
200 ml kokoso pieno (gero kokoso pieno, o ne kokio tik 40 proc. kokoso ir 60 proc. vandens turinčio)
sauja aviečių

Plantaną sutrinti kartu su kokoso pienu ir avietėmis. Sutrintą masę arba supilkite į ledų aparatą (jei tokį turite), arba į indelį, kurį dėkite į šaldymo kamerą 2-3 valandoms, kas pusvalandį vis pamaišydami.

Veršienos troškinys
800 g veršienos, supaustytos kubeliais
3 š. kokoso miltų
druskos, pipirų
kokoso aliejaus ar ghi sviesto
2 morkos, nuluptos ir supjaustytos kubeliais
1/2 svogūno
150 g pievagrybių, perpjautų per pusę ar į 4 dalis
2 puodeliai (0,5 litro) vištienos sultinio

Kokoso miltus sumaišykite su žiupsniu druskos ir pipirų. Veršienos kubelius apvoliokite kokoso miltuose. Į gilią keptuvę įpilkite porą šaukštelių kokoso aliejaus ar ghi sviesto, įkaitinkite ir suberkite kokosmiltuotą veršieną. Apskrudinkite veršienos gabalėlius iš visų pusių, apie 6 min. Veršieną iš keptuvės išgriebkite ir įpilkite dar šiek tiek aliejaus, suberkite svogūną, morkas ir grybus ir maišydami kepkite kol suminkštės, apie 8-10 min. Supilkite sultinį ir išgriebtą veršieną ir užvirkite. Tada viryklės ugnį sumažinkite, kad veršienos troškinys vos vos virtų ir virkite kol veršiena suminkštės, o padažas sutirštės, t. y. apie 2 val. Skanaus.
Receptas pritaikytas pagal Martha Stewart.

Trintos pankolio ir saliero šaknies sriubos receptą rasite čia. Maniškė sriuba gana tirštoka dėl to, kad aš vietoj pusės saliero šaknies šįkart dėjau visą šaknį. Ir nepamirškite ant viršaus pabarstyti šoninės ar lašinukų gabaliukų - priduoda tekstūros ir papildomo skonio. 

1 komentaras:

  1. Laukiu ir kitų receptų! Ačiū, kad dalinies ir už kantrybę juos surinkti !!

    AtsakytiPanaikinti