2013 m. vasario 16 d.

Akimirkos vasarį


Valgomos:
  • Raudonai baltas - kas? Gėda, bet teks prisipažinti, ilgą laiką maniau, kad salotose valgau raudonąjį kopūstą. Pasirodo, nieko panašaus, ten buvo raudonoji cikorija (ang. radicchio). Va taip ir nutinka, kai tingi skaityti etiketes. O kuo skiriasi raudonasis kopūstas nuo raudonosios cikorijos galite perskaityti šiame įraše. Iš patirties galiu pasakyti, kad raudonasis kopūstas - fe, raudonoji cikorija - niam niam (iškart lengviau pasidarė atpažint, ar ne? :D).
  • Komentarai prie vieno itin sudėtingo ir populiaraus recepto made my day.
  • Jei kada vartydami Žmonių puslapius suabejojote, ar įžymybės valgo, pagaliau yra mokslinis patvirtinimas, jog jos tikrai (kartais) valgo. Na, gerai, nelabai mokslinis, bet užtat labai mielas akiai: ką žvaigždės valgo pusryčiams.
  • Receptų knygos gimimo istorija arba istorija apie katę, kuri norėjo visur dalyvauti. 
  • Aš dažnai skundžiuosi, kad mano nuotraukos negražios ar neatitinka kitų tinklaraštininkų standartų, ir kaip to priežastį nurodau savo paprastutėlį senutėlį DSLR ir kitinį objektyvą. Tačiau šio tinklaraščio autorė elementariu Canon EOS550D ir kitiniu objektyvu sukuria tobulus vaizdus, į kuriuos žiūrint susirenka seilės ir ima urgzti pilvas. Taigi ne fotoaparatas ar objektyvas, bet fantazija, mokėjimas sukurti kompoziciją, parinkti props'us, tinkamą apšvietimą ir nuotraukos kampą yra reikalingi geram maisto fotografui (ką jau padarysi, kad ne visiems tai duota... šniurkšt...) (Redaguota: persiprašau, vis tik objektyvą ji turi itin nepaprastą - fiksuotą 50 mm f/1.4).
  • Mūsų lietuviškų Debesų brolis/sesė - internetinis maisto tinklaraštininkų žurnalas Foodie Crush. Foodie Crush šiek tiek mažiau koncentruojasi į receptus, pateikia daugiau straipsnių ir paskaitymo laisvalaikiui, bet kaip ir Debesis, jį labai smagu pavartyti geriant kavą ir svajojant apie visus tuos skanėstus. 

Mažiau valgomos:
  • Jei galvojate, kad bėgikais, maratoninkais ir Ironman'ais gimstama, perskaitykite šią tikrai įkvepiančią bėgikės istoriją apie penkerius jos bėgimo "karjeros" metus ir nuo ko viskas prasidėjo. O rudenį ji ruošiasi dalyvauti pilname Ironman triatlone (3,86 km plaukti, 180,25 km važiavimo dviračiu ir 42,2 km bėgimo/maratonas - viskas per vieną dieną, trąsoje daugių daugiausia sportininkai gali užtrukti 17 val.)
  • Dabar, kai jau susipažinom su žvaigždžių pusryčių ritualais, metas peržiūrėti jų mokyklines nuotraukas... Gražu žiūrėti, kaip bjaurieji ančiukai virsta gulbėmis (ahem, Blake Lively, pvz., ar Zooey Deschanel... na, John Mayer ir liko John Mayer, jis tikriausiai gulbele niekad nebus).
  • Kas nutinka, kai reklamą moterims kuria moterys? Nutinka labai geri dalykai. Gražūs. Labai. Kaži, reikia patikrinti, ar mano klinika ne tokia.
  • Smagu matyti lietuvius besidžiaugiančius padidėjusiu bėgimo populiarumu Lietuvoje ir augančiu bėgimo renginių skaičiumi. Lietuvos bėgimo mėgėjų asociacijos puslapyje galite rasti visą 2013 metų bėgimo renginių kalendorių, o šiame įraše rasite kiek plačiau aprašytus tuos renginius ir patarimus, ką pasirinkti. Aš irgi jau užsiregistravau į vieną, o jūs? :)
  • Puikus straipsnelis apie maisto tinklaraštininkus ir patarimai, kaip atrasti save ir nebūtinai pritapti prie visų kitų nuostabiųjų blogosferos gyventojų. 
  • Islandija yra nuostabios gamtos šalis, kur per tą pačią dieną galite pamatyti ugnikalnius ir ledynus, geizerius ir krioklius, karštas versmes ir lavos laukus. Mane ji taip sužavėjo, kad pasižadėjau ten dar būtinai būtinai sugrįžti ir būtinai atsivežti savo atžalas (atžalų dar ilgai, oi, kaip ilgai nenusimato).    Su nostalgija ir pavydu peržiūrėjau šias nuotraukas iš žymiausių ir gražiausių Islandijos vietų. Nepakartojama. 

4 komentarai:

  1. o, dabar žinosiu, kaip pasigaminti ledukus :D
    labai jau glamūriškai pateikta, ką žvaigždės valgo pusryčiams :D Na, bent jau sužinojom, kad tie žmonės irgi valgo.
    matau, visi bėgioja. Mano kambariokas irgi visą rudenį bėgiojo, net per lietų. Jis autobusu nuvažiuodavo iki parko, tada ten bėgdavo aplink ežerą ir parbėgdavo atgal. 5km per 25min. but there's no way aš bėgčiau per savo rajoną, autobusu iki parko važiuoti man irgi atrodo nekažką. Žodžiu, aš visada pilna pasiteisinimų nebėgiojimui, nors Lietuvoj su drauge nubėgdavom nemažai. O čia nu niekaip. :/ einu suvalgysiu sausainį.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Oi, negaliu, juokiuosi iš paskutinio sakinio :D Taip netikėtai jis ten atsidūrė :D Aš žiemą tai irgi net nebandau bėgioti - man per slidu, bet žinau, kad kiti bėgioja ir per ledą ir per sniegą. Man kažkaip nelabai drąsu. Nu bet važiuoti iki ežero tikrai nevažiuočiau. Vis galvodavau, kad žiemą važiuosiu bėgioti į uždarą treką, bet pfff.... važiuoti reikia... dar 4 Lt kainuoja... neee :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. tas sausainis buvo comfort food. :D
    va va, "važiuoti, kad pabėgiotum" man kažkoks teiginys prieštaraujantis pats sau. Kad prisiversčiau bėgioti, man reikėtų išsinuomoti namą priešai vartus į parką ir ne kitaip.
    Kažkada skaičiau blogą žmogaus, kuris bėgo į Santjago de Compostelą. Hello? 700km, ar kiek ten per dvi savaites. Su kuprinike ir be jokių ten papildomų paslaugų. Crazy! Aišku, esu sužavėta iki panagių, bet kiek reikia valios treniruotėms ir viskam. :>

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai tinka tas pasakymas 'Pasimelskite už tuos, kurie sėdi automobilių kamščiuose pakeliui į sporto klubus, kad pabėgiotų ant bėgimo takelio' :D

    AtsakytiPanaikinti